Om teamet

Vegan Fitness Team är ett tävlingsteam för veganer inom bodybuilding och fitness. Kött och andra djurprodukter är för många inom kroppsbyggningen nödvändiga ingredienser i kostschemat och vi vill visa att det finns både djur- och miljövänligare alternativ, samt att vara vegan inte är något hinder för att tävla inom kroppsbyggning. Teamet skapades år 2016 men tanken bakom teamet gick tebax ytterligare några år.

Vi (grundarna Björn Peiper och Linda Graveleij) träffades i en konversation i ”Tränande Veganer” communityn på Facebook under 2014. Både var intresserade av att tävla i framtiden men kände att det hade varit skönt med ett team där medlemmarna delade vissa värderingar och i och med det samma kosthållning i viss mån. Visionen är att det ska vara ett team där vi kan peppa, stötta och utbyta tips med varandra. Många andra länder har vegan tävlings team i olika former. Men i Sverige fanns det inget team så vi bestämde oss för att starta ett eget. Alla medlemmar i teamet är självklart veganer och tävlar i kroppsbyggning eller har seriösa planer på att tävla inom en snar framtid.

Teamet drivs idag av dess medlemmar med Björn och Eva i spetsen.

Vilka kan ansöka till teamet? Alla veganer med tävlingsplaner inom kroppsbyggning är välkomna att skicka in en ansökan via vår hemsida(se annan flik)