Om teamet

Teamet 

Vegan Fitness Team är ett tävlingsteam för olika sorters atleter som är seriösa och vill passa på att reppa veganismen i sin resa genom sin valda sport.  Kött och andra djurprodukter är för många inom idrott nödvändiga ingredienser i kostschemat och vi vill visa att det finns både djur- och miljövänligare alternativ, samt att vara vegan inte är något hinder för att tävla och prestera på hög nivå. Idén bakom teamet är att vi skapar ett litet vegan atlet community där vi stöttar, tipsar varandra, besöker tävlingar, har teamträffar och pushar varandra framåt.

 

Historia 

Grundarna Björn Peiper och Linda Graveleij träffades i en konversation i ”Tränande Veganer” communityn på Facebook under 2014. Både var intresserade av att tävla i framtiden men kände att det hade varit skönt med ett team där medlemmarna delade vissa värderingar och i och med det samma kosthållning i viss mån. Visionen är att det ska vara ett team där vi kan peppa, stötta och utbyta tips med varandra. Vi drog igång år 2016 och har stått på ett antal mässor sen dess. Flera atleter har tävlat sen starten och ännu flera är på gång

Många andra länder har ”vegan tävlingsteam” i olika former. Men i Sverige fanns det inget team så vi bestämde oss för att starta ett eget. Alla medlemmar i teamet är självklart veganer och tävlar eller har seriösa planer på att tävla inom en snar framtid. Till en start var teamet enbart för veganer som tävlade inom kroppsbyggning och fitness. Men vi har nu breddat oss och tar in atleter från flera sporter.
Teamet drivs idag av dess medlemmar med Björn och Eva i spetsen.

Vilka kan ansöka till teamet?

Alla veganer med tävlingsplaner och som är peppade på att reppa loss lite extra !